Loma-asunnon siivous vuokralaista varten – vinkit ja parhaat käytännöt

Loman odotus alkaa matkojen ja loma-asunnon varauksesta. Loma-asunto ei ole pelkästään yöpymispaikka, se on tärkeä osa lomaa. Puhdas ja hyvin varusteltu loma-asunto on yksi onnistuneen loman kulmakiviä. Siksi ei ole yhdentekevää, miten loma-asuntoa huolletaan.

Panostus loma-asunnon huoltoon tuottaa vuokralaiselle positiivisen lomakokemuksen. Kun noudatat seuraavia ohjeita, loma-asuntosi vuokralaiset tulevat toistekin ja suosittelevat asuntoa myös tuttavilleen.

Viihtyisä huone, jossa on korkea katto, moderni musta takka, nahkasohva, ja suuret ikkunat metsämaisemalla. Keskellä on puinen sohvapöytä, kynttilöitä ja maljakko. Kodikas tunnelma korostuu lämpimällä valaistuksella.

1. Suunnittele etukäteen

Tee tarkistuslista kaikesta, mitä pitää muistaa huomioida, jotta voit keskittyä olennaiseen valmistellessasi loma-asuntoa seuraavia vuokralaisia varten. Listalla voi olla esimerkiksi:

  • Siivous
  • Liinavaatteiden ja pyyhkeiden vaihto
  • Perustarvikkeiden täydentäminen, kuten WC-paperi ja pesuaineet
  • Laitteiden ja valojen toiminnan tarkastus

Sujuvaan loma-asumiseen kuuluu, että asunnossa on siistiä ja asiat toimivat kuten pitää. 

2. Huolellinen siivous

Loma-asunnon ensivaikutelma syntyy siisteydestä. Puhdas ja siisti asunto toivottaa tulijat heti tervetulleiksi. Huolehdi jokaisessa siivouksessa ainakin seuraavista seikoista:

  • Lattioiden imurointi ja pesu
  • Pintojen pölyjen pyyhintä
  • Kylpyhuoneen ja keittiön erityishuomio

Silloin tällöin siivoa perusteellisemmin, mm. pakastimen voi sulattaa ja ikkunat pestä tarvittaessa.

Loma-asunnon siivoamisen voi myös ulkoistaa ammattimaiselle siivouspalvelulle, joka pystyy takaamaan siivoukselle tasaisen laadun.

Tutustu Ametron palveluihin loma-asunnon omistajille » 

Valoisa huone, jossa on viistot kattoikkunat, valkoinen sohva, lasinen sohvapöytä ja runsaasti viherkasveja.

3. Tervetulopaketti

Laita näkyville tervetulopaketti vuokralaisten iloksi ja hyödyksi. Tervetulokirjeessä kerro tärkeimmät tiedot kuten WiFi-salasana ja muut hyödylliset ohjeet. Tervetulopakettiin voi kuulua myös paikallisten matkailukohteiden esitteitä, suosituksia nähtävyyksistä ja ravintoloista jne. 

4. Varmista mukavuus ja turvallisuus

Tarkista, että kaikki laitteet toimivat ja että asunnossa on toimiva lämmitys tai viilennys vuodenajan mukaan. Tarkista myös, että palovaroittimet toimivat ja ensiaputarvikkeet ovat saatavilla.

5. Huolehdi yksityiskohdista

Yksityiskohdat erottavat sinun loma-asuntosi muiden asunnoista. Huolehdi erityisesti vuodevaatteiden puhtaudesta ja silityksestä sekä peilien ja lasipintojen kiiltävyydestä. Tuoreet kukat maljakossa tuovat asuntoon lisäluksusta.

Pöytä, jolla on ruskea lasipullo oransseilla kukilla ja pieni maustepurkki, taustalla vihreitä kasveja.