Inhokkikotityöt ja vinkit niiden selättämiseen

Jokainen voi varmasti nimetä ainakin yhden kotityön, joka ei innosta sitten yhtään. Monilla niitä saattaa olla useitakin.

Asuntosäätiön keväällä 2024 tekemässä Kotionnellisuus-tutkimuksessa kävi ilmi, että suomalaisten ylivoimaisesti eniten inhoama kotityö on ikkunanpesu. Toiseksi eniten inhottiin vessanpöntön pesemistä. Vaatteiden silittämisestäkään ei pidetty.

Joskus kotityöt on vain pakko hoitaa, vaikka niitä inhoaisikin. Keräsimme sinulle listan töistä, joita muutkin inhoavat, ja vinkit, joilla selätät inhosi. Ja muista: mitä nopeammin työt teet, sitä nopeammin ne on tehty.

Pieni ruukkukasvi ikkunalaudalla osittain avattujen vaaleiden verhojen välissä.

1. Ikkunanpesu

Vajaa neljännes eli 22 % Kotionnellisuus-tutkimuksen vastaajista inhosi eniten ikkunanpesua. Ikkunanpesun aloittamisessa tympii se, että tavaroita ja huonekaluja joutuu siirtelemään, jotta ikkunat voisi ylipäätään pestä. Ja kun sitten on saanut ikkunat pestyksi, näkyy jokaisessa ruudussa raitoja lastanvetojen jäljiltä.

Ikkunanpesun suunnitteluun ja aloittamisen välttelyyn kuluu monesti enemmän aikaa kuin itse pesuun. Päätä tietty siivouspäivä, jolloin keskityt ikkunoiden pesemiseen. Ja kun työ on tehty, palkitse itsesi avokätisesti.