Siivouskomeron tärkeimmät tuotteet ja välineet

Siivouskomeroon kertyy usein turhia ja toimimattomia tuotteita, jotka jäävät käyttämättöminä kaapin perälle viemään tilaa. Hyvien välineiden ja oikeiden puhdistusaineiden avulla siivous sujuu vaivattomasti ja tehokkaasti. Mitä tuotteita ja välineitä kaappiin sitten kannattaa hankkia?

Siivousvälineitä roikkumassa seinäkoukuista. Kuvassa näkyy muun muassa harja, liina ja rikkalapio.

Hyvä välineet innostavat siivoamaan

Kodin perussiivous hoituu näppärästi, kun kaapista löytyy rikkaharjasetti, pölynimuri, monitoimimoppi, ämpäri ja ikkunankuivain. Lisäksi siivouskomerossa on hyvä olla eri värisiä siivousliinoja eri tiloihin ja käyttötarkoituksiin. Laadukkaat ja oikeanlaiset välineet innostavat siivoamaan. 

Säilytä siivousvälineet siellä, missä niitä käytetään. Esimerkiksi saniteettitiloissa käytettävät välineet on kätevää pitää wc:ssä tai kylpyhuoneessa. Sieltä ne saa helposti käyttöön, eivätkä ne sekoitu muissa tiloissa käytettävien siivousvälineiden kanssa.

Välttämättömät puhdistusaineet

Kodin siivouksessa yleispesuaineella ja käsitiskiaineella pääsee jo pitkälle. Wc-tiloja varten on hyvä olla omat tuotteet. Kotona voi hyödyntää myös luonnonmukaisia puhdistusaineita, kuten etikkaa ja ruokasoodaa, jotka ovat tehokkaita mutta hellävaraisia ympäristölle.

Ametron kotisiivouksessa käytetään kemikaalitonta ultrapuhdasta vettä. Se on puhdistettua hanavettä, josta on suodatettu pois ylimääräiset aineet ja sen käyttö on terveellistä ja turvallista sekä asiakkaillemme että siivoojillemme.

Valitse oikea pesuaine puhdistettavan pinnan tai materiaalin mukaan. Puhdistusaineet ryhmitellään pH-arvon mukaan. Yleispuhdistusaineet ja käsiastianpesuaineet ovat pH-arvoltaan joko neutraaleja tai heikosti emäksisiä. Niitä voidaan käyttää pintojen päivittäiseen puhdistamiseen. Rasvaa poistavat puhdistusaineet ovat yleispuhdistusaineita voimakkaampia ja joko emäksisiä tai vahvasti emäksisiä. Niitä käytetään pinttyneen lian poistamiseen sekä voimakkaasti likaantuneiden pintojen puhdistamiseen. Happamilla pesuaineilla taas voidaan poistaa esimerkiksi kalkkisaostumia.

Etenkin lapsiperheessä pesuainepullot on syytä säilyttää lasten ulottumattomissa, kuten siivouskomeron ylähyllyllä tai lukollisessa kaapissa.